Korbous

Korbous csodálatos és meglepően békés vidék, annak ellenére, hogy csupán 48 kilométerre van Tunisztól. Apró gyógyfürdő van a helységben, ahol méreteit meghazudtolóan komoly gyógyító tevékenység folyik. Már a római kori Karthágóból érkeztek ide családok, hogy az Aquae Calidae Carpitanae gyógyító vizét élvezzék. Forgalma a rómaiak után évszázadokra visszaesett, amíg Ahmed bég meg nem építtette azt a pavilont, amelyből 1901-ben a jelenlegi Établissement Thermalt kialakították.

 

A város mai arculatát Lecore Carpentier francia mérnöknek köszönheti. Korbous óvárosa oszlopsoros, boltíves vendégfogadóival a város egyetlen utcájának bal oldali lejtőjére korlátozódik. Az utca jobb oldala modern, itt állnak az újjáépített Clinique Médicale des Thermes és a Hotel des Sources homokszínű, zöld és fehér tömbjei. A hegy aljában, a szuvenírbódék mögött, az Ain Araga újjáépített épületében lépcsőkön és egy alagúton át juthatunk el, az eredetileg római izzasztóteremhez. Annyit fekhetünk itt a pokoli hőségben, amennyire csak szükségünk van ahhoz, hogy megszabaduljunk felesleges kilóinktól, vagy visszanyerjük termékenységünket. A tengerparti sávban az Ain Chefah fürdőház van a középpontban. Az autóparkolótól balra áll az Ain Sebia, azaz A szűz forrása, megsüllyedt, csempézett, balusztrádos épülete, ahol ingyen szolgálhatjuk ki magunkat a vízzel teli kelyhekből. A fürdőháztól másfél kilométerre van az Ain Atroust, azaz a Kecske-forrás. Az 50 fokos víz a hegyoldalba épített görög jóshelyen tör elő, nyomában a sziklákon ásványok váltak ki.

Szállodák

Nagyon kellemes, a hegyoldalban található a háromcsillagos Hotel des Sources. Lábadozók számára inkább az Ain Oktor ajánlott, mely szintén háromcsillagos.